Завршена изградња мале марине на Тиси

Захваљујући ИПА пројекту, на обали Тисе у Бечеју изграђено је пристаниште са плутајућим објектом за мале бродове и риболовце. У овом прекограничном пројекту учествују и две општине из Мађарске – Алђе и Чонград, у којима је, такође, изграђен овај тип пристаништа, са циљем унапређења услова за развој воденог туризма на Тиси.

 

Вредност целокупног ИПА пројекта износи 500.000 евра, а инвестиција у Бечеју износи 172.000 евра, за шта је локална самоуправа путем кредита обезбедила 18 милиона динара. Општини Бечеј ће бити рефундирано 85% средстава, а преостали износ у висини од 2,7 милиона динара обезбеђен је од стране виших нивоа власти.

 

Све три општине које заједно учествују у овом пројекту, поред мреже пристаништа, унапредиће и смештајне капацитете у непосредном приобалном рејону око пристаништа.

 

У склопу плутајућег објекта, у такозваном контејнеру биће смештени женски и мушки тоалет, туш кабина, канцеларија пристаништа и чајна кухиња. Објекат ће бити прикључен на јавну електро дистрибутивну, водоводну и канализациону мрежу.

 

Дужина плутајућег пристаништа износиће 84 метара, а његова укупна површина 228 метара квадратних.

 

Што се тиче капацитета, максимално ће моћи да пристане 20 бродића, односно највише 50 мањих риболовачких чамаца везаних са унутрашње стране под нормалним углом.