ОБАВЕШТЕЊЕ О МОГУЋНОСТИ ГЛАСАЊА ВАН БИРАЧКОГ МЕСТА

ОБАВЕШТЕЊЕ О МОГУЋНОСТИ ГЛАСАЊА

ВАН БИРАЧКОГ МЕСТА

 

Законом о избору народних посланика, који се сходно примењује и на локалне изборе, предвиђена је могућност да бирач који није у могућности да гласа на бирачком месту услед тешке болести, старости или инвалидидета може да гласа ван бирачког места, (у својој кући или стану), а на подручју које обухвата његово бирачко место, под условом да о томе обавести Изборну комисију општине Бечеј или бирачки одбор на дан гласања.

Обавештење и подаци о лицу које жели да гласа ван бирачког места достављају се  Изборној комисији општине Бечеј најраније 72 часа пре дана гласања (почев од четвртка) а најкасније до 11:00 часова на дан гласања, (недеља 2. јун 2024. године), заменици председнице Изборне комисије

 

БИЉАНИ ГАГИЋ

на телефон број: 063/8395-629

 

На дан гласања бирач који жели да гласа ван бирачког места може о томе да  обавести и бирачки одбор са бирачког места где би требало да гласа, почев од 7:00 часова па најкасније до 11:00 часова на дан одржавања избора, 2. јуна 2024. године.

Изборна комисија општине Бечеј води евиденицију о обавештењима које је примила и дужна је да о примљеним обавештењима благовремено обавести бирачке одборе.

Бирачки одбор је у обавези да провери да ли су сви бирачи који су се пријавили за гласање ван бирачког места:

 уписани у изводе из бирачког списка и

 да ли се налазе на подручју које обухвата бирачко место.

 

У Бечеју, 29.05.2024. године

 

ИЗБОРНА КОМИСИЈА

                                                                         ОПШТИНЕ БЕЧЕЈ